Η ιστορία μας / η ταυτότητά μας:

Η εταιρεία μας ιδρύθηκε το 1983 από τον Ιωάννη και την Βασιλική Γκρούτση στην Πυλαρινού (τότε Θεοτόκη) αριθμός 70, όντας η πρώτη και παλαιότερη εταιρεία Η/Υ στην Κορινθία.
Το κατάστημα από τις 7/06/1984 συμμετείχε στην αλυσίδα "Micropolis Computers" και ήταν προσανατολισμένο στην λιανική αγορά.
Σύντομα άνοιξε το γραφείο στην Απ. Παύλου 28 (Ημιόροφος) το οποίο φέροντας την σημερινή επωνυμία της εταιρείας ήταν προσανατολισμένο στους επιχειρησιακούς πελάτες.

Μια ακόμη πρωτιά ακολούθησε όταν ανοίξαμε το "Computer-Club" Κορίνθου. Ένα στέκι όπου κάθε μέλος μπορούσε να χειριστεί έναν Η/Υ, να έχει πρόσβαση σε περιοδικά και σεμινάρια σχετικά με τους Η/Υ.

Από το 1986 δώσαμε τα πρώτα δείγματα γραφής στον τομέα των κατά παραγγελία λύσεων αναπτύσσοντας το πρόγραμμα "ΚΙΝΗΣΗ" για οργανισμούς εκμετάλλευσης αυτοκινήτων όπως ΚΤΕΛ και μεταφορικές εταιρείες.

Συνεχίσαμε το 1987 με την παραγωγή δικών μας προγραμμάτων για: Χημικούς - Οινολόγους (Πρόγραμμα "ΔΙΟΝΥΣΟΣ"), Κλωστοϋφαντουργεία (ΚΟΡ-ΦΙΛ), Κοινότητες (Πρόγραμμα "ΚΟΙΝΟΤΗΣ").

Αποκορύφωμα ήταν το 1988 όπου αναπτύξαμε ως μέλος κοινοπραξίας το πληροφοριακό σύστημα (Η/Υ & λογισμικό) ελέγχου της παραγωγής στα ορυχεία ΚΟΜΑΝΟΥ και ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα.

Το 1989 ήρθε μια ακόμη σημαντική διάκριση όταν για την κάλυψη των αναγκών τηλε-εργασίας σε απομακρυσμένους Η/Υ αναπτύξαμε το σύστημα "TELESTART" για το οποίο πήραμε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (#1000525).

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 μεταφέραμε όλες τις υπηρεσίες μας σε μεγαλύτερους χώρους στην Αδειμάντου 55.

Απαντώντας στην ψηφιοποίηση των τηλεπικοινωνιών που ακολούθησε και την εμφάνιση υπηρεσιών όπως η αναγνώριση κλήσης αναπτύξαμε πρώτοι το 1997 εφαρμογή παραγγελιοληψίας (Πρόγραμμα "ΤηλΕύρεσις") την μοναδική πανελλαδικά με δυνατότητα απεικόνισης στοιχείων (Όνομα, διεύθυνση, τηλέφωνο) ακόμη και για συνδρομητές που καλούσαν για πρώτη φορά. Το πρόγραμμα έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί ανελλιπώς και με μεγάλη επιτυχία σε δύο από τα μεγαλύτερα εστιατόρια της Κορινθίας και στην αστυνομία Κορίνθου.

Το 1998 η εταιρεία περιήλθε εξ'ολοκλήρου στην σημερινή ιδιοκτήτρια και άλλαξε νομική μορφή από ΕΠΕ σε ατομική επιχείρηση.

Και στον τομέα των τυποποιημένων λύσεων όμως η Μηχανοργάνωση Πελοποννήσου αποτελεί την καλύτερη εγγύηση αφού είμαστε Η ΜΟΝΗ εταιρεία στην Κορινθία η οποία είναι σημαντικός συνεργάτης ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ μεγαλύτερων εταιρειών παραγωγής τυποποιημένου λογισμικού στην Ελλάδα (Πιστοποιημένοι για Κεφάλαιο (UNISOFT / ALTEC), "SILVER PARTNER" της Epsilon-Net, Singular Reseller). Έτσι μπορούμε να προτείνουμε ποιοτικότερες λύσεις με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη σε αντίθεση με άλλες εταιρείες οι οποίες έχουν προσδεθεί στο "άρμα" ενός προμηθευτή.

Από το 2006 μεταφερθήκαμε στον σημερινό ιδιόκτητο χώρο μας στην Γ. Παπανδρέου 52, όπου μπορούμε να εξυπηρετούμε καλύτερα τους πελάτες με αυτοκίνητο όντας ταυτόχρονα και στο κέντρο της αγοράς και σε ένα πιο αναβαθμισμένο περιβάλλον.

Το 2013 συμπληρώσαμε 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας!.